Hagridova specialita
Ehm… Takže já sem tady, abych vám vokázal, jak se má vařit. Připravil sem si takovej recept, kterej by vám moh chutnat, páč si ho dělám, když něco slavim nebo tak, chápete. Jde vo pečenýho bodloše. Ono se nezdá, že by to bylo dobrý, ale když víte, jak na to, je to vážně pochoutka.
Připravíme si jednoho bodloše, radši už mrtvýho, ale ne nějakou zdechlinu. Nesmí to smrdět, tak se to pozná nejlíp. Von bodloš trochu píchá, tak si na to musíme vzít nějaký vochranný rukavice, abysme si neublížili.
Bodloše položíme břichem nahoru a rozřízneme ho. Vyndáme všechny vnitřnosti a hodíme je někam do mísy nebo kotle, budeme je ještě potřebovat. A vyndáme i maso, prostě fšechno, aby zbyla jen kůže s těma vostnama. A pak ho vodložíme někam jinam a připravíme si tu nádifku, kterou ho pak naplníme.
Vyndáme si nějakej velkej nůž a rozkrájíme s nim fšechno to maso a vnitřnosti na malý kusy. Klepneme do toho jedno vejce chiméry, což je hodně složitý sehnat, ale já vim o jednom chlápkovi, kterej je prodává. Pak tam ještě dáme vajíčka běhnice a slimáčí sliz. Nakrájíme na kostky brambory a hodíme je k tomu. Pak je v tom taky dobrej vlčí trus a ňáký hadí vocásky. Můžeme přihodit eště pavoučí nožky a klidně eště ňáký vejce, vono je to docela jedno. Zamícháme to velikou vařečkou, jako mám třeba já. +ukazuje+ A pak to nacpeme do toho bodloše.
Vememe silnou pavučinu, já mám třeba hodně silnou vod Aragoga. Navlíkneme jí na jehlu, zub nebo něco jinýho vostrýho a zašijeme toho nacpanýho bodloše a hodíme ho do vařicí vody. Necháme ho vařit tak deset minut nebo patnáct a pak ho necháme pect na vohni, aby byl pořádně propečenej.
A to je celý. Pak už to jen sníme, ale je to fakt dobrý. Si fšickni pochutnáte. Von je tenhle recept starej, po mojí babičce ještě, takže doufám, že vám zachutná jako mně. Tak dobrou chuť.
+Hagrid se pustí do jídla, prská a slintá všude kolem, je vidět, že mu opravdu chutná.+